Telinevoimistelu

Ryhdikäs, voimakas ja notkea ‒ tätä kaikkea ja enemmän on telinevoimistelija! Telinevoimistelu on vauhdikas ja näyttävä yksilölaji, jossa kehon parhaat ominaisuudet kehittyvät monipuolisesti. Lisäksi laji opettaa päämäärätietoisuutta ja kasvattaa luonnetta.

Telinevoimistelu on saanut alkunsa Kreikassa noin 2000 vuotta sitten ja kehittynyt nykyiseen muotoonsa miesten ja naisten telinevoimisteluksi. Telinevoimistelu onkin yksi harvoista urheilulajeista, joka on ollut kilpailulajina kaikissa nykyaikaisissa olympialaisissa vuodesta 1896 lähtien. Miesten telinevoimistelussa on kuusi telinettä ja naisten telinevoimistelussa neljä telinettä. Laji kehittää ja vaatii urheilijalta voimaa, liikkuvuutta, kestävyyttä, notkeutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota.

Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan omavalintaisilla liikesarjoilla neljällä telineellä: hyppy, eritasonojapuut, puomi ja permanto. Yleisten sääntöjen lisäksi jokaisella telineellä on omat erityisvaatimukset. Arvostelussa otetaan huomioon suorituksen sisällön vaikeus ja kokoonpano sekä suorituspuhtaus ja taiteellisuus. Miesten telinevoimistelussa kilpaillaan kuudella telineellä: permanto, hevonen, renkaat, hyppy, nojapuut ja rekki. Mestaruuksista mitellään joukkuekilpailussa, kuusiottelussa (miehet), neliottelussa (naiset) sekä telinekohtaisissa kilpailuissa.

Seuran harrastetelinevoimistelun ryhmät on luokiteltu iän ja tason mukaisesti. Voimistelukouluryhmät on suunnattu 5-8 -vuotiaille. 9-vuotiaiden ja sitä vanhempien tasoryhmiä on ohjelmassa kolme.

Kilpatelinevoimistelun tasoryhmiä seurassamme on puolestaan kaksi.

Lisätietoja telinevoimisteluryhmistä voit kysyä suoraan valmentajilta tai vastaavilta, myös seuran toimisto vastaa tarvittaessa tiedusteluihin. Kilparyhmiin pyrkiviltä edellytetään tiettyjen liikkeiden hallitsemista. Näytöt järjestetään syksyisin ja keväisin.

Vakuutus

ILse ei ole vakuuttanut harrastevoimistelijoitaan. Voimisteluliiton tarjoaman edullisen Jumppaturva-vakuutuksen voi ottaa seuramme kautta.

Lue lisää täältä.

Hinnasto

Harjoitusajat

Ilmoittautuminen