ILse

 

 

 

 

Imatran Liikuntaseura ILse ry on tarjonnut vuodesta 1952 jäsenilleen liikuntaa monin eri muodoin. Koulutettujen ohjaajien johdolla kunnonkohennusta saavat sekä vauvat että vaarit,  liikunnan harrastaminen ei siis katso ikää. Mukavassa joukossa kunto kohenee ja mieli virkistyy.

Imatran Liikuntaseura ILse ry on Suomen Voimisteluliiton jäsenjärjestö. Suomen Voimisteluliittoon kuuluu noin 370 seuraa, joissa liikkuu yhteensä noin 117 000 jäsentä ja se on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista. Toimintaa järjestetään valtakunnallisesti ja kuudella alueella: Etelä-Suomi, Länsi-Suomi, Pohjanmaa, Pohjois-Suomi, Savo-Karjala ja Sydän-Suomi.

ILselle on Suomen Voimisteluliitton toimesta myönnetty aikuisliikunnan laatusertifikaatti. PRIIMA-sertifioituja aikuisliikunnan laatuseuroja on tällä hetkellä yhteensä noin 50 kpl. Seurassa panostetaan aikuisten terveys- ja kuntoliikunnan laadukkaaseen tarjontaan ja on myös sitouduttu pitkäjännitteiseen jatkuvaan toiminnan kehittämiseen. ILsen viikko-ohjelma sisältää useita erilaisia ja -tasoisia aikuisten ryhmäliikuntatunteja.

Lapsille ja nuorille suunnattuja erilaisia harrastustunteja  on ohjelmassa yli 10 tuntia viikossa ja telinevoimistelun kisaryhmille omat tuntinsa. Voimistelukoulu antaa tukevan pohjan lajille kuin lajille. Telinevoimistelu on puolestaan kerännyt innokkaat harrastajat sekä valmentajat yhteen ja nyt ryhmissä harjoitellaan varsin kilpailujohdannaisesti. Erilaiset tanssilliset ryhmät ja poikien volttitunnit ovat myös saaneet suuren suosion.

ILselle myönnettiin Sinettiseura-tunnustus kolmantena seurana Imatralla vuonna 2012. Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo myös paljon vastuuta. Sinetti on lupaus laadusta. Sinettiseuratoiminta on Nuoren Suomen ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle - lapsen kasvun ja kehityksen tukemiselle sekä lapsuuden kunnioittamiselle. Toimintaa määrittelevät sinettikriteerit.

Seuran liikuntapaikkoina toimivat Imatran Urheilutalo ja eri koulut ympäri kaupungin. Lisäksi liikuntaryhmät kokoontuvat viikottain myös Tainiotalolla. ILsen jäseniä palvellaan seuran toimistossa, joka sijaitsee Imatran Urheilutalon aulassa.

Suomen Voimisteluliiton lisäksi ILse tekee yhteistyötä myös monien muiden eri sidosryhmien kanssa. Yhteistyökumppaneihin kuuluvat Suomen Voimisteluliitto ry:n lisäksi mm. Imatran kaupunki, paikalliset yritykset ja muut seurat. Yhteistyö eri tahojen kanssa mahdollistaa monipuolisen ja laadukkaan liikunnantarjonnan eri ikäisille vuodesta toiseen.