Kilpatelinevoimistelu

Kilpatelinevoimistelun toiminnassa mukana oleminen vaatii laajempaa sitoutumista harrastukseen sekä voimistelijalta että vanhemmilta. Lisäksi kova motivaatio harjoittelua kohtaan on tärkeää. Kilpavoimistelu tarjoaa lajista aidosti kiinnostuneille mahdollisuuden kehittyä kaiken aikaa  ja osallistua kilpailuihin. Voimistelemisen lisäksi kilpavoimistelun puolella myös valmentajana kasvaminen ja kehittyminen ovat mahdollisia.

Kilpa 1

Kilpa 1 -ryhmässä harjoittelevat telinevoimistelua jo useamman vuoden harrastaneet voimistelijat. Ryhmän voimistelijat kilpailevat naisten telinevoimistelun kilpalinjan B-, C- ja D-luokissa. Harjoittelu on tavoitteellista ja tytöt treenaavat 5 kertaa viikossa. Harjoituksissa kehitetään ahkerasti lihaskuntoa ja liikkuvuutta, hiotaan kilpasarjoja ja niiden koreografioita sekä harjoitellaan vaativampia liikkeitä - perusvoimistelua unohtamatta.  Ryhmässä harjoitellaan myös perusliikkeitä ja edetään vaikeampiin liikkeisiin liikekehittelyn kautta. Ryhmä suorittaa lisäksi naisten telinevoimistelun merkkejä (pronssi, hopea, kulta, smaragdi, timantti).

Kilpa 2

Kilpa 2 -ryhmässä harjoitellaan 3 kertaa viikossa. Harjoittelu on tavoitteellista ja ryhmä tähtää kilpailemiseen naisten telinevoimistelun kilpalinjalla. Voimistelijat osallistuvat Stara-kilpailuihin ja valmentajien harkinnan mukaan naisten telinevoimistelun kilpalinjan B-luokkaan. Harjoituksissa pääpaino on perusliikkeissä sekä lihaskunnon ja liikkuvuuden kehittämisessä, tavoitteena on luoda hyvä pohja vaativammille liikkeille, joita otetaan mukaan tyttöjen kehittymisen myötä. Harjoituksissa opetellaan myös kilpasarjoja. Ryhmä suorittaa lisäksi naisten telinevoimistelun merkkejä (kupari, pronssi, hopea).

Lisätietoja ryhmistä voit kysyä suoraan valmentajilta tai telinevoimisteluvastaavalta.
Yhteystiedot

Telinevoimistelun kilparyhmiin pyrkiviltä edellytetään tiettyjen liikkeiden hallitsemista.
Näyttö järjestetään syksyllä ja keväällä.

Telinevoimistelun Kilparyhmän treenivideo.