Voimistelukoulut 5-8 v.

Voimistelukoulussa opitaan liikkumisen perustaitoja leikkien ja iloiten!

Voimistelukoulussa vahvistetaan perusliikkumis- ja voimistelutaitoja. Tunneilla tehdään liikkeitä eri telineillä ja välineillä. Jokainen lapsi saa harjoitella omien taitojensa ja toiveidensa mukaisesti – oli tavoitteena sitten harrastaminen tai kilpailuihin tähtääminen. 

Voimistelukoulua voi lyhyesti kuvailla liikkumisen portaiksi, joissa iän ja taidon myötä noustaan portaalta toiselle. Oppimisen tueksi jokainen lapsi saa Voimistelupassin, joka tekee harjoittelusta tavoitteellista. Passiin kerättävät tarrat erilaisista tavoiteliikkeistä auttavat lasta opettelemaan voimistelun perusliikkeitä ja innostavat lapsia harjoitteluun.

Voimistelukoulua ohjaa koulutettu ohjaaja yhdessä apuohjaajan kanssa. Ohjaaja hallitsee lasten ohjauksen perustaidot ja perusvoimistelun opettamisen vaiheet. 

Voimistelukoulussa liikkuminen on iloinen asia! Voimistelukoulussa lasta opastetaan ja kannustetaan liikkumaan sekä innostumaan liikkumisesta ja voimistelusta. Voimistelukoulussa luodaan voimistelutaitojen pohja, josta lapsi voi ponnistaa eteenpäin.

Katso Voimistelukoulun esittelyvideo.

ILsen voimistelukoulut painottuvat telinevoimisteluun ja ohjelmassa on kolme sekä tytöille että pojille tarkoitettua iän mukaan luokiteltua ryhmää.

Hiput 5-6 v.

2017-2018 syntyneet

Ryhmässä harjoitellaan liikunnallisia perustaitoja ja harjoittelu on lapsen tahtiin etenevää leikinomaista toimintaa, jossa tarjotaan liikunnan iloa ja onnistumisen elämyksiä. Tavoitteena on tukea lasten liikunnallista kehitystä ja antaa lapsille kokemuksia omasta kehostaan ja sen toiminnasta. Tunneilla tutustutaan erilaisiin telineisiin ja välineisiin sekä opetellaan telinevoimistelun alkeisliikkeitä iän ja taitotasojen mukaan. Lisäksi tunneilla opetellaan toimimaan ryhmässä, noudattamaan sääntöjä sekä muita sosiaalisia taitoja. Tavoitteena on, että lapsi saa valmiudet liikunnalliseen elämäntapaan ja hyvät edellytykset muille urheilulajeille. Ryhmässä on mahdollisuus suorittaa voimistelukoulun kaikkien voimistelulajien yhteinen Stara-merkki. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa Mansikkalan koulukeskuksessa.

Kupari 6-7 v.

2016-2017 syntyneet

Ryhmä on tarkoitettu 6-7 -vuotiaille sekä Hiput-ryhmästä siirtyville lapsille että uusille harrastajille. Monipuolinen harjoitustunti sisältää telinevoimistelun alkeisliikkeiden (kuperkeikat, kärrynpyörät, kiepit jne.) lisäksi erilaisia notkeus-, tasapaino-, voima- ja ketteryysharjoitteita sekä telineratoja ja liikuntaleikkejä. Tunneilla opetellaan liikunnan perustaitoja edeten lapsen taitojen mukaan. Tunti myös auttaa lapsia keskittymään, noudattamaan sääntöjä ja toimimaan ryhmässä muut huomioonottaen. Ryhmässä on mahdollisuus suorittaa naisten telinevoimistelun Kupari-merkki. Ryhmä harjoittelee Mansikkalan koulukeskuksessa.

Pronssi 7-8 v.

2015-2016 syntyneet

Ryhmä on tarkoitettu 7-8 -vuotiaille sekä Kupari-ryhmästä siirtyville lapsille että uusille harrastajille. Harjoitustunti sisältää telinevoimistelun alkeisliikkeiden lisäksi mm. erilaisia notkeus-, tasapaino-, voima- ja ketteryysharjoitteita, telineratoja ja liikuntaleikkejä. Tunneilla opetellaan liikunnan perustaitoja ja edetään yksilöllisten taitojen mukaan. Tunnilla harjoitellaan myös keskittymistaitoja, noudattamaan sääntöjä ja toimimaan ryhmässä. Ryhmässä on mahdollisuus suorittaa naisten telinevoimistelun Pronssi-merkki. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa Urheilutalon voimistelusalissa.

Vakuutus

ILse ei ole vakuuttanut harrastevoimistelijoitaan. Voimisteluliiton tarjoaman edullisen Jumppaturva-vakuutuksen voi ottaa seuramme kautta.

Lue lisää täältä.

Voimistelukouluryhmien harjoitusajat löydät täältä.

Hinnat

Ilmoittautuminen