Tuntikuvaukset

Kausi 2022-2023

Jokanaisen jumppa

Ohjaaja: Eija Heikkinen

Tämä on perushelppo tunti. Ei vaikeita askelkuvioita. Lihaskuntoliikkeisiin käytetään kuminauhoja apuna. Oman kehon hallinta, hyvä ryhti, parempi lihaskunto ja tietysti kiinteytyminen ovat tavoitteina. Mukavaa liikuntaa porukassa, tästä on helppo aloittaa. Taso 1 A.

Kehonhuolto

Ohjaaja: Kiertävä

Tällä kehonhuoltotunnilla parannetaan liikkuvuutta, sekä dynaamisia että staattisia liikkeitä, ja kehitetään tasapainoa. Tunti alkaa kehoa herättävillä lämmittelyillä. Lisäksi tehdään avaavia, venyttäviä sekä kehonhallintaa ja tasapainoa vaativia harjoituksia sekä seisaaltaan että lattiatasolla. Tunti koostuu rauhoittavista liikkeistä, jotka auttavat sinua rentoutumaan ja tuovat hyvän olon. Taso 1 A.

Kehonhuolto ja liikkuvuus

Ohjaaja: Annika Hautamaa 

Keskivartalon kontrolli on avain hyvään ryhtiin. Tällä tunnilla keskitytään selän liikkuvuuteen, keskivartalon kannatteluun, asennon hallintaan ja lihastasapainoon. Tunnilla tehtävät liikkeet parantavat arjen toimintakykyä ja tuovat hyvän olon. Taso 1 A.

Kiinteytys

Ohjaaja: Kati Pihlman

Tehokasta ja terveyttä edistävää kuntoilua, joka sopii kaikille. Tunnin rakenne muodostuu yleisimmin  alkulämmittelystä, yksinkertaisista askelsarjoista, lihaskunto-osuudesta sekä loppuvenyttelyistä, sykettä ja lihaskuntoa vaihdellen. Tunneilla saatetaan toisinaan käyttää myös välineitä. Liikkeisiin löytyy vaihtoehtoja, joten jokainen liikkuu tällä tunnilla oman kuntonsa mukaan. Kiinteytys kehittää vaihtelevasti niin lihaskestävyyttä ja –voimaa, hapenottokykyä, koordinaatiokykyä ja kehonhallintaa kuin liikkuvuuttakin. Monipuolinen, musiikki tahdittaa liikkumaan hymyssä suin! Taso 2 B.

Kuntomix (tauolla)

Ohjaaja: Sari Piironen

Monipuolinen jumppatunti peruskunnon kohottamiseksi sekä lihaskunnon vahvistamiseksi. Hyvä musiikki, helpot askelkuviot sekä yksinkertaiset lihaskuntoharjoitteet tekevät tunnista kaikille sopivan! 2 A-B.

Tehoa ja voimaa

Ohjaaja: Annika Hautamaa

Tällä tunnilla keskitytään kiinteyttämään ja muokkaamaan koko kroppaa mm. käsipainoja, steplautaa ja pumppitankoja hyödyntäen. Lisäksi kehitetään aerobista kuntoa kuormittamalla useampaa lihasryhmää samanaikaisesti. Tunnin tehoa voi itse helposti säädellä esimerkiksi painoja muuttamalla. Ei sisällä hyppyjä eikä askelsarjoja. Hauskaa ja hikistä treeniä tiedossa! Taso 2-3 B.

Vatsapeppu

Ohjaaja: Kiertävä

Jokanaisen ongelmakohtiin keskittyvä tunti. Ei tehoa vain vatsaan ja pakaraan, vaan tunnilla tehtävä lihastyö rasittaa selkeästi kaikkia lihaksia. Tunti sopii sinulle, joka haluat parantaa ryhtiäsi, tasapainoasi ja erityisesti kiinteyttää reisi-vatsa-pakara-alueiden lihaksia. Useisiin liikkeisiin on vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että hyväkuntoisille konkareille. Tiedossa on tiukkaa treeniä menevällä musiikilla maustettuna. Taso 2-3 B.

Venyttely

Ohjaaja: Kati Pihlman

Rauhallinen kehoa huoltava tunti, jossa pyritään palauttamaan lihasten voima, tasapaino ja notkeus. Tunnilla tehdään sekä staattisia eli pitkiä venytyksiä että dynaamisia eli liikkuvia venytyksiä. Tunnille on hyvä varata mukaan lämpimät ja joustavat vaatteet ja oma alusta. Taso 1 A.

Yoga Flex (tauolla)

Ohjaaja: Sari Piironen 

Yoga Flex™ harjoittelulla lisäät liikkuvuutta sekä kehosi hyvää oloa. Liikkuvuusliikkeiden alkuasennot ovat helppoja ja joogasta tuttuja. Tunti on rentouttavaa liikkumista eikä sinun tarvitse taipua monimutkaisiin ja vaikeisiin asentoihin. Tunti sisältää alkulämmittelyn, sarjan jooga-/liikkuvuusliikkeitä sekä n. 15 minuutin pituisen loppurentoutuksen. Tämä rentoutustunti sopii mainiosti kaikille, tule roihkeasti kokeilemaan! Tunnille on hyvä varata mukaan lämpimät ja joustavat vaatteet. Halutessasi voit ottaa mukaan myös pienen fleecepeiton tai vastaavan. Taso 1 A.

1 = kevyt
2 = keskiraskas
3 = raskas

A = liikeet omaan tahtiin, musiikki taustalla
B = liikkeet musiikin mukaan

ILsen ohjelmassa erilaisia ryhmäliikuntatunteja
kaikentasoisille liikkujille!
Tule mukaan!
Liikunnan iloa!
Voimistelu liikuttaa!
Liiku parhaassa seurassa!