Tuntikuvaukset

Kausi 2018-2019

Balanssi

Ohjaaja: Annika Hautamaa

Balanssi-tunti sisältää toiminnallista liikkuvuusharjoittelua. Tunti koostuu rauhoittavista liikkeistä, jotka auttavat lisäämään liikkuvuutta ja parantamaan kehonhallintaa. Balanssi-tunnilla tehtävät venytykset sekä kierto- ja lihasten rentouttamiseen suunnatut harjoitukset parantavat arjen toimintakykyä ja tuovat hyvän olon. Taso 1 A.

Jokanaisen jumppa

Ohjaaja: Kati Pihlman

Tämä on perushelppo tunti. Ei vaikeita askelkuvioita. Lihaskuntoliikkeisiin käytetään mm. kuminauhoja apuna. Oman kehon hallinta, hyvä ryhti, parempi lihaskunto ja tietysti kiinteytyminen ovat tavoitteina. Jokainen tunti on omanlaisensa tule rohkeasti kokeilemaan. Mukavaa liikuntaa porukassa tästä on helppo aloittaa. Taso 1-2 A.

Kiinteytys

Ohjaaja: Marika Miettinen

Tehokasta ja terveyttä edistävää kuntoilua, joka sopii kaikille. Tunnin rakenne muodostuu yleisimmin  alkulämmittelystä, yksinkertaisista askelsarjoista, lihaskunto-osuudesta sekä loppuvenyttelyistä, sykettä ja lihaskuntoa vaihdellen. Vaihtelua ja piristystä tuovat vaihtuvat teemat ja painotukset eri osa-alueiden välillä. Tunneilla saatetaan toisinaan käyttää myös välineitä. Liikkeisiin löytyy vaihtoehtoja, joten jokainen liikkuu tällä tunnilla oman kuntonsa mukaan. Tehokiinteytys kehittää vaihtelevasti niin lihaskestävyyttä ja –voimaa, hapenottokykyä, koordinaatiokykyä ja kehonhallintaa kuin liikkuvuuttakin. Monipuolinen, musiikki tahdittaa liikkumaan hymyssä suin! Taso 2 B.

Kuminauhajumppa

Ohjaaja: Eija Heikkinen, Annika Hautamaa, Kati Pihlman, Tytti Karttunen (kiertävä)

Tämä on perushelppo tunti. Ei vaikeita askelkuvioita, eikä hyppyjä. Lihaskuntoliikkeisiin käytetään kuminauhoja apuna. Oman kehon hallinta, hyvä ryhti, parempi lihaskunto ja tietysti kiinteytyminen ovat tavoitteina. Mukavaa liikuntaa porukassa, tästä on helppo aloittaa. Taso 1 A.

Kuntomix

Ohjaaja: Marika Miettinen

Monipuolinen jumppatunti peruskunnon kohottamiseksi sekä lihaskunnon vahvistamiseksi. Hyvä musiikki, helpot askelkuviot sekä yksinkertaiset lihaskuntoharjoitteet tekevät tunnista kaikille sopivan! 2 A-B.

Love2Dance

Ohjaaja: Annika Hautamaa

Love2Dance on helppo ja hauska kuntotanssitunti, jossa jokainen pääsee irrottelemaan ja nauttimaan tanssimisesta. Tunnilla hyödynnetään kaloreita kuluttavaa ja kuntoa kohottavaa intervalliharjoittelua, tanssiliikkeet tehdään vuoroin nopeaan ja hitaaseen rytmiin. Saman tunnin aikana pääset tanssimaan mm. salsaa, afroa, flamencoa tai hip-hoppia. Tavoitteena on, että jokainen poistuu Love2Dance tunnilta hikoillen ja hyvällä tuulella. Taso 2-3 B.

Pilates

Ohjaaja: Aino Rahkonen

Pilates on kehonhallintamenetelmä, jossa opetellaan käyttämään kehoa syvien tukilihasten avulla. Se perustuu kehon keskustojen hallintaan ja vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia. Hengitys ja keskittyminen ovat harjoittelun tukipilareita. Pilates vaikuttaa muun muassa ryhtiin, liikkuvuuteen ja tasapainoon. Pilates menetelmä sopii kaikille liikuntataustaan tai peruskuntoon katsomatta. Tunneilla lähdetään kauden alussa liikkeeelle alkeista ja edetään ryhmän tason mukaan. Taso 1-2 A.

Tehotreeni

Ohjaaja: Annika Hautamaa

Sykettä nostava lihaskuntotunti, joka sopii kaikille. Tunti on suunniteltu tehokkaaksi treeniksi, jossa jokainen voi valita liikkeistä itselleen sopivan tason. Tunnin teho pidetään yllä sykettä nostavilla osioilla ja toiminnallisilla lihaskuntoliikkeillä. Tällä tunnilla saat varmasti hien virtaamaan ja lihakset tutisemaan. Taso 2-3 B.

Vatsapeppu

Ohjaaja: Lotta Rautiainen

Jokanaisen ongelmakohtiin keskittyvä tunti. Ei tehoa vain vatsaan ja pakaraan, vaan tunnilla tehtävä lihastyö rasittaa selkeästi kaikkia lihaksia. Tunti sopii sinulle, joka haluat parantaa ryhtiäsi, tasapainoasi ja erityisesti kiinteyttää reisi-vatsa-pakara-alueiden lihaksia. Useisiin liikkeisiin on vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että hyväkuntoisille konkareille. Tiedossa on tiukkaa treeniä menevällä musiikilla maustettuna. Taso 2-3 B.

Venyttely

Ohjaaja: Marika Miettinen

Rauhallinen kehoa huoltava tunti, jossa pyritään palauttamaan lihastenvoima, tasapaino ja notkeus. Venyttely on kokonaisvaltaista, aktiivista ja liikkuvaa venyttelyä, jonka tarkoituksena on avata ja parantaa liikeratoja. Tunnille on hyvä varata mukaan lämpimät ja joustavat vaatteet ja oma alusta. Taso 1 A.

 

 

1 = kevyt
2 = keskiraskas
3 = raskas

A = liikeet omaan tahtiin, musiikki taustalla
B = liikkeet musiikin mukaan

ILsen ohjelmassa erilaisia ryhmäliikuntatunteja
kaikentasoisille liikkujille!
Tule mukaan!
Liikunnan iloa!
Voimistelu liikuttaa!
Liiku parhaassa seurassa!