Tuntikuvaukset

Kausi 2020-2021

Body & Mind

Ohjaaja: Sari Piironen

Tunnin tarkoitus on saada keho liikkeelle, mutta samalla rentoutumaan. Tunnilla liikuntaan rauhallisesti ja syviä lihaksia vahvistavat liikkeet sopivat mainiosti kaiken ikäisille ja eri kuntoisille. Body & Mind -tunnilla venytellään, rentoudutaan ja keskitytään hengittämään oikein. Tule tunnille löytämään sisäinen rauha ja voimaa kiireiseen ja stressintäyteiseen arkeen. Tavoitteena on, että tunnilta lähtiessä on saavutettu kokonaisvaltaisesti levollinen hyvä olo.​ Taso 1 A.

Jokanaisen jumppa

Ohjaaja: Kati Pihlman

Tämä on perushelppo tunti. Ei vaikeita askelkuvioita. Lihaskuntoliikkeisiin käytetään mm. kuminauhoja apuna. Oman kehon hallinta, hyvä ryhti, parempi lihaskunto ja tietysti kiinteytyminen ovat tavoitteina. Jokainen tunti on omanlaisensa tule rohkeasti kokeilemaan. Mukavaa liikuntaa porukassa tästä on helppo aloittaa. Taso 1-2 A.

Kiinteytys

Ohjaaja: Marika Miettinen

Tehokasta ja terveyttä edistävää kuntoilua, joka sopii kaikille. Tunnin rakenne muodostuu yleisimmin  alkulämmittelystä, yksinkertaisista askelsarjoista, lihaskunto-osuudesta sekä loppuvenyttelyistä, sykettä ja lihaskuntoa vaihdellen. Vaihtelua ja piristystä tuovat vaihtuvat teemat ja painotukset eri osa-alueiden välillä. Tunneilla saatetaan toisinaan käyttää myös välineitä. Liikkeisiin löytyy vaihtoehtoja, joten jokainen liikkuu tällä tunnilla oman kuntonsa mukaan. Tehokiinteytys kehittää vaihtelevasti niin lihaskestävyyttä ja –voimaa, hapenottokykyä, koordinaatiokykyä ja kehonhallintaa kuin liikkuvuuttakin. Monipuolinen, musiikki tahdittaa liikkumaan hymyssä suin! Taso 2 B.

Kuntomix

Ohjaaja: Sari Piironen

Monipuolinen jumppatunti peruskunnon kohottamiseksi sekä lihaskunnon vahvistamiseksi. Hyvä musiikki, helpot askelkuviot sekä yksinkertaiset lihaskuntoharjoitteet tekevät tunnista kaikille sopivan! 2 A-B.

Kehonhuolto ja liikkuvuus

Ohjaaja: Annika Hautamaa 

Keskivartalon kontrolli on avain hyvään ryhtiin. Tällä tunnilla keskitytään selän liikkuvuuteen, keskivartalon kannatteluun, asennon hallintaan ja lihastasapainoon. Tunnilla tehtävät liikkeet parantavat arjen toimintakykyä ja tuovat hyvän olon. Taso 1 A.

Pumppi

Ohjaaja: Annika Hautamaa

Tällä maailman suosituimpaan ryhmäliikuntatuntiin pohjautuvalla ryhmäliikuntatunnilla saat mahtavan lihaskuntotreenin. Pumppi on musiikin tahtiin tehtävää voimaharjoittelua ja harjoitteita painojen ja step-laudan kanssa. Sen tarkoitus on muokata, virittää ja voimistaa nopeasti koko kehoasi sekä kehittää lihaskestävyyttä. Tunnilla käytetään kevyitä painoja ja nopeita, toistavia liikesarjoja, jotka polttavat tehokkaasti rasvaa. Voit vaihdella käyttämiäsi painoja itse, minkä vuoksi tunti sopii hyvin eri tasoisille liikkujille. Alkulämmittelyn jälkeen jokainen lihasryhmä treenataan läpi. Tunti sopii siis mainiosti sekä naisille että miehille ja kaikille, jotka haluavat tehdä tehokkaan kokovartalotreenin tunnissa.  Taso 2-3 B.

Pumppi-ryhmän koko on 25 henkilöä ja toivomme, että kaikki tunnille osallistujat olisivat ilmoittautuneet ryhmään ilmoittautumisohjelman kautta. Vierailijat ovat myös tervetulleita mukaan, mutta kannattaa varautua siihen, että suuren suosion takia saliin ei välttämättä mahdu. Ensisijaisesti mukaan pääsevät kaikki ryhmään virallisesti ilmoittautuneet jäsenet. Jos lopetat ryhmässä käymisen kesken kauden, muista poistaa ilmoittautumisesi järjestelmästä. 

Tehotreeni

Ohjaaja: Annika Hautamaa

Tämä reipastahtinen tunti on kokonaisvaltainen yhdistelmä lihaskuntoa, kestävyyttä ja keskivartalotreeniä. Erilaiset kyykyt, toiminnallinen harjoittelu, monipuoliset liikeyhdistelmät, jotka sisältävät myös usein hyppyjä ja erivälineillä tehtävät liikkeet haastavat kehoasi ja polttavat kaloreita tehokkaasti. Tehotreeni on tunneistamme kuormittavin. Liikkeille on tarjolla paljon vaihtoehtoja, joten tehotreenissä riittää sopivasti onnistumisen elämyksiä ja haasteita kaiken kuntoisille. Taso 2-3 B.

Vatsapeppu

Ohjaaja: Sari Piironen

Jokanaisen ongelmakohtiin keskittyvä tunti. Ei tehoa vain vatsaan ja pakaraan, vaan tunnilla tehtävä lihastyö rasittaa selkeästi kaikkia lihaksia. Tunti sopii sinulle, joka haluat parantaa ryhtiäsi, tasapainoasi ja erityisesti kiinteyttää reisi-vatsa-pakara-alueiden lihaksia. Useisiin liikkeisiin on vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että hyväkuntoisille konkareille. Tiedossa on tiukkaa treeniä menevällä musiikilla maustettuna. Taso 2-3 B.

Venyttely

Ohjaaja: Marika Miettinen

Rauhallinen kehoa huoltava tunti, jossa pyritään palauttamaan lihastenvoima, tasapaino ja notkeus. Venyttely on kokonaisvaltaista, aktiivista ja liikkuvaa venyttelyä, jonka tarkoituksena on avata ja parantaa liikeratoja. Tunnille on hyvä varata mukaan lämpimät ja joustavat vaatteet ja oma alusta. Taso 1 A.

Yoga Flex

Ohjaaja: Sari Piironen

Yoga Flex™ harjoittelulla lisäät liikkuvuutta sekä kehosi hyvää oloa. Liikkuvuusliikkeiden alkuasennot ovat helppoja ja joogasta tuttuja. Tunti on rentouttavaa liikkumista eikä sinun tarvitse taipua monimutkaisiin ja vaikeisiin asentoihin. Tunti sisältää alkulämmittelyn, sarjan jooga-/liikkuvuusliikkeitä sekä loppurentoutuksen. Tämä rentoutustunti sopii mainiosti kaikille, tule roihkeasti kokeilemaan! Tunnille on hyvä varata mukaan lämpimät ja joustavat vaatteet. Halutessasi voit ottaa mukaan myös pienen fleecepeiton tai vastaavan. Taso 1 A.

1 = kevyt
2 = keskiraskas
3 = raskas

A = liikeet omaan tahtiin, musiikki taustalla
B = liikkeet musiikin mukaan

ILsen ohjelmassa erilaisia ryhmäliikuntatunteja
kaikentasoisille liikkujille!
Tule mukaan!
Liikunnan iloa!
Voimistelu liikuttaa!
Liiku parhaassa seurassa!