Tuntikuvaukset

Kausi 2019-2020

BodyFit

Ohjaaja: Sari Piironen

Tehokas perustunti koko kehon lihaskuntoa ajatellen. Tunnilla lämmitellään oman kehon painolla tehtävillä liikkeillä ja nostetaan hieman sykettä, muttei kuitenkaan hypitä tai pompita. Käydään läpi päälihasryhmät mukaansa tempaavan musiikin tahdissa, lisävälineitä kuten tankoa, painoja ja lautaa hyödyntäen. Lopuksi venytellään kunnolla. Ohjaajan opastuksella teet turvallisen ja tehokkaan lihaskuntotreenin, jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto. Taso 2-3 B.

Jokanaisen jumppa

Ohjaaja: Kati Pihlman

Tämä on perushelppo tunti. Ei vaikeita askelkuvioita. Lihaskuntoliikkeisiin käytetään mm. kuminauhoja apuna. Oman kehon hallinta, hyvä ryhti, parempi lihaskunto ja tietysti kiinteytyminen ovat tavoitteina. Jokainen tunti on omanlaisensa tule rohkeasti kokeilemaan. Mukavaa liikuntaa porukassa tästä on helppo aloittaa. Taso 1-2 A.

Kehonhuolto

Ohjaaja: Sari Piironen

Tällä kehonhuoltotunnilla parannetaan liikkuvuutta, sekä dynaamisia että staattisia liikkeitä, ja kehitetään tasapainoa. Tunti alkaa kehoa herättävillä lämmittelyillä. Lisäksi tehdään avaavia, venyttäviä sekä kehonhallintaa ja tasapainoa vaativia harjoituksia sekä seisaaltaan että lattiatasolla. Tunti koostuu rauhoittavista liikkeistä, jotka auttavat sinua rentoutumaan ja tuovat hyvän olon. Taso 1 A.

Kiinteytys

Ohjaaja: Marika Miettinen

Tehokasta ja terveyttä edistävää kuntoilua, joka sopii kaikille. Tunnin rakenne muodostuu yleisimmin  alkulämmittelystä, yksinkertaisista askelsarjoista, lihaskunto-osuudesta sekä loppuvenyttelyistä, sykettä ja lihaskuntoa vaihdellen. Vaihtelua ja piristystä tuovat vaihtuvat teemat ja painotukset eri osa-alueiden välillä. Tunneilla saatetaan toisinaan käyttää myös välineitä. Liikkeisiin löytyy vaihtoehtoja, joten jokainen liikkuu tällä tunnilla oman kuntonsa mukaan. Tehokiinteytys kehittää vaihtelevasti niin lihaskestävyyttä ja –voimaa, hapenottokykyä, koordinaatiokykyä ja kehonhallintaa kuin liikkuvuuttakin. Monipuolinen, musiikki tahdittaa liikkumaan hymyssä suin! Taso 2 B.

Kuntomix

Ohjaaja: Sari Piironen

Monipuolinen jumppatunti peruskunnon kohottamiseksi sekä lihaskunnon vahvistamiseksi. Hyvä musiikki, helpot askelkuviot sekä yksinkertaiset lihaskuntoharjoitteet tekevät tunnista kaikille sopivan! 2 A-B.

Liikkuva keho & Pilates

Ohjaaja: Annika Hautamaa ja Tytti Karttunen

Keskivartalon kontrolli on avain hyvään ryhtiin. Tällä tunnilla keskitytään selän liikkuvuuteen, keskivartalon kannatteluun, asennon hallintaan ja lihastasapainoon. Tunnilla sovelletaan ryhmäliikuntaan sopivaa pilatesharjoittelua. Liikkuva keho & Pilates -tunnilla tehtävät liikkeet parantavat arjen toimintakykyä ja tuovat hyvän olon. Taso 1 A.

Love2Dance

Ohjaaja: Annika Hautamaa

Love2Dance on helppo ja hauska kuntotanssitunti, jossa jokainen pääsee irrottelemaan ja nauttimaan tanssimisesta. Tunnilla hyödynnetään kaloreita kuluttavaa ja kuntoa kohottavaa intervalliharjoittelua, tanssiliikkeet tehdään vuoroin nopeaan ja hitaaseen rytmiin. Saman tunnin aikana pääset tanssimaan mm. salsaa, afroa, flamencoa tai hip-hoppia. Tavoitteena on, että jokainen poistuu Love2Dance tunnilta hikoillen ja hyvällä tuulella. Taso 2-3 B.

Tehotreeni

Ohjaaja: Annika Hautamaa

Tämä reipastahtinen tunti on kokonaisvaltainen yhdistelmä lihaskuntoa, kestävyyttä ja keskivartalotreeniä. Erilaiset kyykyt, toiminnallinen harjoittelu, monipuoliset liikeyhdistelmät, jotka sisältävät myös usein hyppyjä ja erivälineillä tehtävät liikkeet haastavat kehoasi ja polttavat kaloreita tehokkaasti. Tehotreeni on tunneistamme kuormittavin. Liikkeille on tarjolla paljon vaihtoehtoja, joten tehotreenissä riittää sopivasti onnistumisen elämyksiä ja haasteita kaiken kuntoisille. Taso 2-3 B.

Vatsapeppu

Ohjaaja: Sari Piironen

Jokanaisen ongelmakohtiin keskittyvä tunti. Ei tehoa vain vatsaan ja pakaraan, vaan tunnilla tehtävä lihastyö rasittaa selkeästi kaikkia lihaksia. Tunti sopii sinulle, joka haluat parantaa ryhtiäsi, tasapainoasi ja erityisesti kiinteyttää reisi-vatsa-pakara-alueiden lihaksia. Useisiin liikkeisiin on vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että hyväkuntoisille konkareille. Tiedossa on tiukkaa treeniä menevällä musiikilla maustettuna. Taso 2-3 B.

Venyttely

Ohjaaja: Marika Miettinen

Rauhallinen kehoa huoltava tunti, jossa pyritään palauttamaan lihastenvoima, tasapaino ja notkeus. Venyttely on kokonaisvaltaista, aktiivista ja liikkuvaa venyttelyä, jonka tarkoituksena on avata ja parantaa liikeratoja. Tunnille on hyvä varata mukaan lämpimät ja joustavat vaatteet ja oma alusta. Taso 1 A.

 

 

1 = kevyt
2 = keskiraskas
3 = raskas

A = liikeet omaan tahtiin, musiikki taustalla
B = liikkeet musiikin mukaan

ILsen ohjelmassa erilaisia ryhmäliikuntatunteja
kaikentasoisille liikkujille!
Tule mukaan!
Liikunnan iloa!
Voimistelu liikuttaa!
Liiku parhaassa seurassa!