Tuntikuvaukset

Kausi 2023-2024

Jooga

Ohjaaja: Merja Korhonen

Tämä tunti on kaikille sopiva ja sisältää paljon joogan perusliikkeitä. Lisäksi mukana myös Yinjoogasta tuttuja avaavia ja rentouttavia harjoituksia ja pitkäkestoisia venytyksiä, jotka tukevat erinomaisesti muuta liikuntaa ja auttaa kehoa palautumaan. Tunti sisältää alkulämmittelyn, sarjan jooga-/liikkuvuusliikkeitä sekä n. 15 minuutin pituisen loppurentoutuksen. Tule rohkeasti mukaan vahvistamaan kehoa ja lisäämään liikkuvuutta, sekä parantamaan kehon ja mielen hallintaa! 1 A.

Kiinteytys

Ohjaaja: Kati Pihlman

Tehokasta ja terveyttä edistävää kuntoilua, joka sopii kaikille. Tunnin rakenne muodostuu yleisimmin  alkulämmittelystä, yksinkertaisista askelsarjoista, lihaskunto-osuudesta sekä loppuvenyttelyistä, sykettä ja lihaskuntoa vaihdellen. Tunneilla saatetaan toisinaan käyttää myös välineitä. Liikkeisiin löytyy vaihtoehtoja, joten jokainen liikkuu tällä tunnilla oman kuntonsa mukaan. Kiinteytys kehittää vaihtelevasti niin lihaskestävyyttä ja –voimaa, hapenottokykyä, koordinaatiokykyä ja kehonhallintaa kuin liikkuvuuttakin. Monipuolinen, musiikki tahdittaa liikkumaan hymyssä suin! Taso 2 B.

Kuntomix 

Ohjaaja: Eija Heikkinen

Monipuolinen jumppatunti peruskunnon kohottamiseksi sekä lihaskunnon vahvistamiseksi. Hyvä musiikki, helpot askelkuviot sekä yksinkertaiset lihaskuntoharjoitteet tekevät tunnista kaikille sopivan! 2 A-B.

Tehoa ja voimaa

Ohjaaja: Merja Korhonen

Tällä tunnilla keskitytään kiinteyttämään ja muokkaamaan koko kroppaa mm. käsipainoja, steplautaa ja pumppitankoja hyödyntäen. Lisäksi kehitetään aerobista kuntoa kuormittamalla useampaa lihasryhmää samanaikaisesti. Tunnin tehoa voi itse helposti säädellä esimerkiksi painoja muuttamalla. Ei sisällä hyppyjä eikä askelsarjoja. Hauskaa ja hikistä treeniä tiedossa! Taso 2-3 A.

Vatsapeppu

Ohjaaja: Marika Miettinen

Jokanaisen ongelmakohtiin keskittyvä tunti. Ei tehoa vain vatsaan ja pakaraan, vaan tunnilla tehtävä lihastyö rasittaa selkeästi kaikkia lihaksia. Tunti sopii sinulle, joka haluat parantaa ryhtiäsi, tasapainoasi ja erityisesti kiinteyttää reisi-vatsa-pakara-alueiden lihaksia. Useisiin liikkeisiin on vaihtoehtoja sekä aloittelijoille että hyväkuntoisille konkareille. Tiedossa on tiukkaa treeniä menevällä musiikilla maustettuna. Taso 2-3 B.

Venyttely

Ohjaaja: Kati Pihlman

Rauhallinen kehoa huoltava tunti, jossa pyritään palauttamaan lihasten voima, tasapaino ja notkeus. Tunnilla tehdään sekä staattisia eli pitkiä venytyksiä että dynaamisia eli liikkuvia venytyksiä. Tunnille on hyvä varata mukaan lämpimät ja joustavat vaatteet ja oma alusta. Taso 1 A.

1 = kevyt
2 = keskiraskas
3 = raskas

A = liikeet omaan tahtiin, musiikki taustalla
B = liikkeet musiikin mukaan

ILsen ohjelmassa erilaisia ryhmäliikuntatunteja
kaikentasoisille liikkujille!
Tule mukaan!
Liikunnan iloa!
Voimistelu liikuttaa!
Liiku parhaassa seurassa!