ILsen toiminta koronavirustilanteessa

12.3.2020


TOIMINTA KESKEYTETTY/ Harrasteryhmien kausi jatkuu vielä somessa/ päivitetty 6.4.2020 klo 20.15

Seuraamme Imatran Liikuntaseurassa kaiken aikaa koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-tartuntatautiepidemian tilannetta. Koko yhteisömme terveys ja turvallisuus ovat meille sydämen asia. Tilanne kehittyy ja muuttuu nyt vauhdilla. ILse seuraa eri tahojen (THL, AVI, Suomen hallitus, Voimisteluliitto, Imatran kaupunki ym.) määräyksiä ja ohjeistusta koronavirustilanteesta. Päivitämme ajankohtaisimman tiedon aina tähän uutiseen.

Suomen hallitus linjasi jälleen lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13.5.2020 asti. Hallituksen linjauksen mukaisesti Voimisteluliitto suosittelee ohjatun voimistelutoiminnan laittamista tauolle 13.5.2020 saakka. Seurojen suositellaan mahdollisuuksien mukaan tarjoavan jäsenistölleen palveluita ja arkiliikunnan mahdollisuuksia internetiä ja sosiaalisen median kanavia hyödyntäen.

Imatran Liikuntaseura ILse ry:n kevätkausi on koronavirusepidempian vuoksi keskeytynyt. Tämänhetkisen Voimisteluliiton linjauksen mukaan seurojen voimistelutoiminnan suositellaan olevan tauolla aina 13.5.2020 saakka. Kauden 2019-2020 piti alun perin päättyä 19.4.2020, joten seuran lasten ja nuorten harrasteryhmien ja aikuisliikunnan ryhmien kevätkausi jatkuu siihen asti vielä sosiaalisen median kanavissa, joissa tarjoamme vaihtoehtoisena toimintana paljon erilaisia kotitreenivinkkejä ja -jumppia. Kotitreenivinkkejä ja linkit eri sosiaalisen median kanavillemme löytyvät myös täältä. Lisäksi järjestämme kesän aikana ennen uuden kauden alkua joitakin korvaavia jumppia Urheilutalolla, jos koronavirustilanne sen vaan mahdollistaa. Otathan seuran kotisivut ja some-kanavat siis aktiiviseen seurantaan!

Seura palkitsee tänäkin vuonna jälleen kauden parhaita. Kauden 2019-2020 palkittujen lista on luettavissa myös täältä. Lämpimät onnittelut kaikille!

Seuran kevätkokous järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Suomen Olympiakomitean suositus on, että sääntömääräinen kokous voidaan siirtää säännöissä määrättyä aikaa myöhemmäksi, jos sen pitämisen arvioidaan aiheuttavan terveydelle vaaraa. Suosituksen lähtökohta on se, että terveyden suojaaminen on vahvempi arvo, kuin yhdistyksen sääntöjen määräys kokouksen pitoajasta. Lisäksi yhdistysdemokratian näkökulmasta ei ole perusteltua järjestää kokousta sellaisena ajankohtana, jolloin jäsenet eivät faktisesti voi edes osallistua kokoukseen. Etäyhteyden käyttäminen kokouksessa vaatii aina sääntökirjauksen eli jos sitä ei ole kokousta ei voi järjestää etäyhteyksillä.

Voimistelun seuratoiminta maassa on koko muun yhteiskunnan kanssa yllättävässä ja haastavassa tilanteessa. Voimisteluliitossa uskotaan, että ne seurat, joiden jäsenet ja voimistelevien lasten huoltajat osoittavat tässä tilanteessa yhteishenkeä ja joustavuutta, tulevat onnistumaan toiminnassaan parhaiten sen jälkeen, kun poikkeustilanne on ohi. Voimisteluliitossa toivotaan, että yhteisöllinen seurahenki auttaa kannattelemaan sekä seurat että seurojen jäsenet tämän poikkeuksellisen ajankohdan ylitse. Voimisteluperhe on parhaimmillaan yhteisö, jonka jäsenet yhdessä tukevat ja omalla toiminnallaan auttavat tässä vaikeassa tilanteessa, jotta oman seuran toiminta voi jatkua normaalisti poikkeustilan jälkeen.

Tarvittaessa lisätietoja saa seuran toimistosta, puh. 0400 245 228 tai ilsetoimisto@gmail.com. Toimisto palvelee joka päivä puhelimitse ja sähköpostitse. Ota yhteyttä rohkeasti ja matalallakin kynnyksellä. Vastaamme kaikkiin yhteydenottohin ja tarvittaessa olemme yhteydessä takaisin päin. Kiitos kaikille ymmärryksestä, yhdessä tästä selvitään!

  Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä osoitteessa www.thl.fi 

  Voimisteluliitto tiedottaa muista mahdollisista linjauksista ja toimenpiteistä voimistelutoiminnan ja tapahtumien osalta omilla kotisivuillaan. Seuraa liiton tiedotusten osalta osoitetta www.voimistelu.fi.

  Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) vastaa terveydenhuollon näkökulmasta koronatiedottamisesta. Voit seurata tiedotusta: http://www.eksote.fi/eksote/ajankohtaista/2020/Sivut/Ohjeitaeksotenalueenasukkaillecovid19.aspx

  Jos epäilet sairastuneesi koronaan, soita puh. 116 117.

  Valtakunnallisesti koronaneuvontaa on saatavilla palvelupuhelimesta: 0295 535 535.


  Suosittelemme jatkamaan liikunnallista arkea kotona ja ulkona!

   

   

  Pysytään terveinä ja pidetään huolta toisistamme!